Yeni Üyelik TQDİ Datacenter İnterconnection LLC Web Hosting, Dedicated Sunucu, Kurumsal E-ticaret, Kurumsal Hizmetler

Kali Linux, Linux işletim sisteminin özelleştirilmiş versiyonlarından birisidir. Ücretsiz şekilde dağıtılan Linux işletim sisteminin lisansını alan ve açık kaynak kodlarına yapılan ilavelerle geliştirilen sistem Debian firması tarafından dağıtılmaya başlanmıştır. Aksi takdirde yazılımlar zaman içerisinde güncelliklerini yitirip uyumsuzluk gibi nedenlerle etkisini kaybedebilir. Yaşanabilecek bir güvenlik problemi durumunda ise sistemdeki sorunu fark etmek için çok geç olur. Bu nedenle düzenli denetimleri gerçekleştiren profesyonel bir firmadan yardım alabilirsiniz. Hacker teriminin tarihine bakıldığında genellikle bir kültür olarak görülür ve bilgiler zaman içerisinde edinilen tecrübelerden kazanılır. Ancak etik hacker’lar çoğu zaman üniversitelerin bilgisayar ve yazılım mühendisliklerinden mezun olup kendilerini bu alanlarda geliştirmiştir. • Phishing, tarafınıza gönderilen sahte ara yüzleri kullanarak bilgilerinize ulaşma yöntemidir.

VPN, Wi-Fi ağlarını kullanırken internetteki veri ihlallerinden korumanın en iyi yollarından biridir. İnternet trafiğini bir VPN sunucusu aracılığıyla yeniden yönlendirmek çevrimiçi kimliği gizlemeye yardımcı olur. • Kurumlar, çalışanların yetkilerini sınırlandırmaması durumunda veri ihlaline neden olabilirler. Yetkisi olmayan bir alana ulaşan çalışan yalnızca bilgileri elde etmekle kalmayıp kurum dışına sızdırabilir. Veri gizliliği, 2016 yılında yürürlüğe giren KVKK ile belirlenmiş bir terim olup firmaların yanı sıra müşterileri de doğrudan ilgilendirir.

  • 2012 yılında piyasaya sürülen Kali Linux’un geliştiricileri, Deavon Kearns ve Mati Aharoni olarak bilinir.
  • Raporlama adımında sistemde yer alan açıklarla ve bu açıklardan kaynaklanabilecek risklerle ilgili ayrıntılı bilgiler verilir.
  • ” sorusunun doğru cevabı tam olarak bilinmediğinden konuya tek bir açıdan bakılır ve hacker’lara sistemleri ele geçiren art niyetli kişiler olarak görülür.

Ancak sunucu üzerinden bir veri gönderildiğinin tespit edilmesi mümkündür. • İnternet sitenizi SQL injection ile yapılacak saldırılara karşı korumak için alabileceğiniz önlemlerin başında şifrelerinizin güvenliğini sağlamak gelir. Genellikle brute force denilen yöntemle şifreler ele geçirilerek siteye sızılır. • Ek analiz için protokol katmanlarındaki verileri yakalayan bir ağ koklama işlemi olan protokol analizini gerçekleştirebilir. Bu sayede ağ yöneticisinin kötü amaçlı veri paketlerini daha fazla incelemesini sağlar.

Dünyada en hızlı büyüyen suç faaliyetlerinden biri olan çevrimiçi suçlar, hem bireyleri hem de işletmeleri etkiler. Genel olarak çevrimiçi ortamda gerçekleşen veya teknolojinin saldırı için bir araç kullanıldığı birçok farklı suç türünü içeren genel bir terimidir. Siber suçlar insanları farklı şekillerde etkileyebilir ve çoğu durumda mağdurlar olanlardan dolayı endişeli ve korkmuş hisseder. Bu nedenle siber suçlar, hukuki yaptırımları olan suçlar olarak ele alınmakta ve kovuşturulmaktadır. • Kişilerin hesap bilgilerini ele geçirmek için kullanılan yöntemler e- dolandırıcılık kapsamında yer alır. Çeşitli kurumların sistemlerini taklit eden platformlarda paylaştığınız kredi kartı, oturum açma bilgileri gibi önemli veriler saldırganın eline geçer. Sanallaştırma, fiziksel kaynakları sanal ortamlardan ayıran bir soyutlama katmanı oluşturmak için hipervizörler kullanarak çalışır. Hipervizörler, bir işletim sisteminin üzerine oturur veya fiziksel kaynakları alıp sanal ortamlarda kullanmak üzere bölmek için doğrudan sunuculara kurulur. Bu işlem bellek, işlemciler ve depolama gibi donanım ögelerini birden çok sanal makinede (VM) çalıştırmaya olanak tanır. Her VM’nin ayrı bir işletim sistemi vardır ve kullanıcının donanımından bağımsız davranır. • Simetrik şifreleme, sıklıkla kullanılmasına rağmen en basit kriptografi yöntemleri arasında yer alır. Tek bir anahtar mevcuttur ve bu anahtar hem alıcı hem de gönderici tarafından bilinir.

Örneğin, coğrafi konumu kullanan uygulamaları ve web sitelerini kullanma pasif izler bırakır. Dark Web’e giriş yapılmasını kısıtlayan herhangi bir kanun veya kararname yoktur. Buna bağlı olarak kullanıcılar rahatlıkla Dark Web’e girerek kendileri için yararlı olabilecek yerlere ulaşabilirler. Dark Web üzerinde normal internetten farklı olarak çok sayıda yasa dışı iş yapan web sitesi bulunur. Kullanıcılar bu web mostbet üzerinden herhangi bir yasa dışı işlem gerçekleştirdiği takdirde, kanunlar tarafından belirlenmiş olan cezalarla karşı karşıya kalabilirler.

• Cihazınızın güvenliğini sağlamak için şifrelerinizi belirlerken tahmin edilemeyecek şekilde olmasına özen gösterebilirsiniz. Siber şantaj basit olarak dijital yöntemlerle bazı bilgilerinizin ele geçirilmesi ve sizden isteneni yapmadığınız takdirde ifşa ile tehdit edilmek şeklinde tanımlanabilir. Suçun gerçekleşmesi için tehdit ile istenenin sağlanması şart değildir. • SQL injection veri tabanlarını hedefleyen bir saldırı yöntemidir. Genellikle paylaşımlı sunucularda, sunucudaki bir yazılımdan sızma gerçekleştiren saldırganlar çeşitli kodlar aracılığıyla sistemi ele geçirebilir. Bu yöntemle erişim izni olmayan alanları görüntüleyebilir, veri tabanındaki tüm bilgileri silebilir ya da değiştirebilirler. Bazı durumlarda şikayet olmaksızın siber ihbar üzerine savcılık soruşturma başlatır. Yetkili savcılık suçun işlendiği yerde bulunan Cumhuriyet Başsavcılığı’dır.

Ağ güvenliği, alt yapılara izinsiz erişim sonucunda oluşabilecek hırsızlık, kötüye kullanım gibi durumların önüne geçmek için uygulanan yöntemlerin tamamına verilen addır. Bu katmanlar aracılığı ile ağa erişim yetkisi olan kişiler sistemleri sorunsuz bir şekilde kullanır. Ancak açıklardan yararlanılarak saldırı ve sızma riski de bulunur. SMS doğrulama en çok kullanılan kimlik doğrulama uygulamalarından biridir. İki faktörlü bir kimlik doğrulama biçimidir ve genellikle kullanıcıların bir ağa, sisteme veya uygulamaya erişmesi için ikinci bir doğrulayıcı görevi görür. Bilgisine sahip olmak, kişisel güvenliğinizi artırmak için önemli bir adımdır.